Türk milletinin tarih boyunca sahip olduğu istiklal anlayışı ile manda ve himaye fikrini karşılaştırınız

Türk milletinin tarih boyunca sahip olduğu istiklal anlayışı ile manda ve himaye fikrini karşılaştırınız
Türk milletinin tarih boyunca sahip olduğu istiklal anlayışı ile manda ve himaye fikrini karşılaştırınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Türk milletinin tarih boyunca sahip olduğu istiklal anlayışı ile manda ve himaye fikrini karşılaştırınız

Ödev cevabı kısaca : Türk milletinin tarih boyunca sahip olduğu istiklal anlayışı, bağımsızlığına olan inancı ve millî egemenlik ilkesine dayalı bir yönetim isteğiyle karakterizedir. Manda ve himaye ise dış güçlerin müdahalesini kabul etme ve kendi yönetimini kaybetme anlamına geldiği için tarihi istiklal anlayışıyla zıt bir görüşü temsil eder.

İstiklal anlayışı, Türk milletinin tarih boyunca sahip olduğu bağımsızlık ve özgürlük idealini ifade ederken, manda ve himaye fikri ise Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşü sonrasında ortaya çıkan bazı çevrelerin Türkiye'nin geçici olarak yabancı devletlere bağlı olması gerektiği düşüncesini içerir. Türk milleti, istiklal mücadelesiyle bu bağımsızlık ideali doğrultusunda birleşmiş ve Milli Mücadele'nin sonunda Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuştur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.