Türk müziğinin tarihsel süreci hakkında ne biliyorsunuz

Türk müziğinin tarihsel süreci hakkında ne biliyorsunuz
Türk müziğinin tarihsel süreci hakkında ne biliyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türk müziği dediğimiz kavram oldukça eski tarihlere dayanmaktadır. Türk müziğinin kökeniyle ilgili araştırmalar yapıldığında, ilk olarak Orta Asya’da ortaya çıktığı görülmektedir. İlk Türk müziği örneklerinin Kopuz eşliğinde söylenildiği biliniyor. Türk müziğinin halihazırda Orta Asya’da çeşitli örnekleri hala sergilenmektedir. Türk müziğinin ilk örneklerine ulaşmak isterseniz çeşitli video sitelerinden ulaşmanız mümkün.

Orta Asya’da başlayan Türk müziği kavimler göçü etkisiyle Anadolu’ya kadar taşınmıştır. Özellikle Anadolu Selçukluları ve Osmanlılar döneminde Türk müziği adeta kendisini bulmuş ve net bir kimliğe bürünmeyi başarmıştı. Ancak Osmanlı döneminde Türk müziği ikiye ayrılmıştır. Bunun temel nedeni ise sarayda yaşayan zümre ile halk arasındaki farklılıklardır. İkiye ayrılan Türk müziğinde saray zümresi; semai, beste, şarkı dinlemekteydiler. Halk arasında ise türkü ve bozlak dinlenmekteydi.

143
142
142
150
142
122
153
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.