Türk ve Macar mutfakları arasındaki benzerlikler ve farklılıklar nelerdir

Türk ve Macar mutfakları arasındaki benzerlikler ve farklılıklar nelerdir
Türk ve Macar mutfakları arasındaki benzerlikler ve farklılıklar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mutfaklarıyla gurur duyan Macarların dünyaca ünlü yemeği gulaştır. Dana eti ve soğanla yapılan gulaş bir çeşit çorbadır. Macar lokantalarında bu çorba özel olarak yapılan kâse şeklindeki bir ekmeğin içinde servis edilir. Macar yemeklerinin olmazsa olmazı baharatlardır. Tazeyken bile kırmızı renkli ve çok acı bir biber olan paprika en fazla kullanılan baharat türüdür. Irmak balıkçılığının yaygın olduğu ülkede en çok tüketilen balıklar sazan ve sudaktır. Ülke mutfağında tavuk, kaz ve hindi eti de önemli yer tutar. Macaristan’a özgü yemekler olan paprika soslu tavuk ve paprikalı balık çorbası en sevilen yemekler arasındadır. Macar mutfağının değişmez lezzetlerinden biri de kahvaltılarda bile tüketilen turşudur.

Türk ve Macar mutfağı hakkında bilgi edinecek olursak eğer;

  • Macar yemeklerinin olmazsa olmazı baharatlardır. Türk mutfağında da baharatlara çok fazla yer verilir.
  • Kırmızı renkli ve çok acı bir biber olan paprika her iki mutfakta da kullanılmaktadır.
  • Kırmızı ve beyaz et her iki mutfakta da son derece önemli bir yere sahiptir. Son derece fazla tüketilmektedir.
  • Macaristan'da Irmak balıkçılığı yaygındır. Türkiye'de de deniz balıkçılığı yaygındır. İki mutfakta da balık tüketimi fazladır. Balık çorbası Macaristan'da çok sık yapılmaktadır.
  • Turşu da iki kültürde en sık tüketilen gıda arasındadır. Macarlar sabah kahvaltısında bile turşu tüketmektedirler. Türkiye'de turşu genellikle evlerde yapılmaktadır.
  • Macaristan'ın en ünlü yemeklerinden biri gulaştır. Gulaş Türkiye'de tas kebabına benzemektedir.

1367
766
3135
198
204
119
2614
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.