Türkçedeki sesli ve sessiz harfler hangileridir

Türkçedeki sesli ve sessiz harfler hangileridir
Türk alfabesi, Türkiye Türkçesinin yazımında kullanılan alfabedir. Sesli ve sessiz harfler nelerdir, Türkçedeki sesli ve sessiz harfler hangileridir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türkçe dünya dilleri arasında Ural Altay Dil ailesine mensuptur ve Türkçede kelimeler yazıldığı gibi okunma özelliğine sahiptir. Dilimizde toplam 29 harf bulunmaktadır. Bu harflerden sekiz tanesi sesli, yirmi bir tanesi ise sesiz harftir.

Aşağıda sesli ve sessiz harflerin hangileri olduğu gösterilmiştir. Fakat bu sesli ve sessiz harfler kendi içinde de değişiklik göstermektedir.

Sesli harfler ses tellerimizin titreşimi ile oluşturduğumuz harflerdir. olmak üzere Türkçe'de 8 tane sesli harf vardır.

Sessiz harfler dudaktan, burundan, gırtlaktan çıkarttığımız ve bu sesleri çıkarırken ses tellerimizin titreşim oluşturmadığı seslerdir. olmak üzere Türkçe'de 21 tane sessiz harf vardır.

Sesli Harfler: a, e, ı, i, o, ö, u, ü

Sessiz Harfler: b, c, ç, d, f, g, ğ, h, j, k, l, m, n, p, r, s, ş, t, v, y, z

1972
789
1710
545
344
490
1365
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.