Türkçenin toplumsal birlik oluşturmadaki rolü üzerine bir kompozisyon yazınız

Türkçenin toplumsal birlik oluşturmadaki rolü üzerine bir kompozisyon yazınız
Aşağıdaki afişleri inceleyerek Türkçenin toplumsal birlik oluşturmadaki rolü üzerine bir kompozisyon örneğini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Kısa ödev cevabı,

Türkçenin birleştirici etkisi

Dilimiz bizi biz yapan en değerli hazinemizdir. Acaba dilimize hak ettiği saygıyı veriyor muyuz? Bence ne yazık ki hayır vermiyoruz. Yabancı dillerin günümüzde dilimize nasıl yapışıp kaldığını görmemek mümkün mü? Dili bozulan bir milletin sömürülmesi de esir alınması da kolaylaşır. O yüzden düşmanlar topla tüfek yerine milletleri dilleri üzerinden tutsak etmeye çalışmaktadır.Bize düşen dilimize gereken değeri vermek ve dilimizi dışarıdan gelecek her türlü saldırıdan etkiden arındırmak korumaktır.

Türkçe Dili ve Etkisi

Dil toplumlar için oldukça önemli bir unsurdur. Türkçe'de bizler için oldukça önemlidir. Dilimiz sayesinde anlaşabiliriz, iletişim kurarız, bir şeyleri aktarırız ve nesilden nesile bir köprü kurarız.

Türkçe dili olmadan bizler bir hiçiz aslında. Dil sayesinde bir şeyler öğreniyoruz, öğretiyoruz. Örnek verecek olursak, İstanbul şehri farklı bir dil, İzmir şehri farklı bir dil konuşuyor olsa idi, İstanbul'da yaşayan bir insan İzmir'e gelmezdi. Çünkü derdini anlatamaz, aktaramaz idi. Böyle olunca da büyük sıkıntılar yaşardık.

Sonuç olarak, Türkçe oldukça önemlidir. Kültürümü aktarmak, derdimizi aktarmak, bir şeyler öğrenmek için dile sürekli olarak ihtiyaç duyarız.

Milletlerin birbirinden ayıran özelliklerden birisi de dilidir. Her millet kendine ait dili kullanır. Bizim dilimiz Türkçe’dir.

Türk milleti dili sayesinde konuşur, bir millet olma şuurunda olur. Dilimiz geçmişten gelen kültür birikimini bize ve geleceğe aktarır. Bu sayede bir milleti geçmişi ve geleceği ile bağlar. Aynı dili konuşan insanlar daha kolay anlaşır. Birbiri ile anlaşan toplulukların birlik ve beraberliği artar.

Aynı dili konuşmak toplum bireylerinin birbirine yakınlaştırır. Bir türkünün kalbimizde oluşturduğu duygu, bir kahramanlık şiirinin dile getirdiği duygu her Türk milletinin gönlünde güzel duygular oluşturur. Bu da bizim birbirimizi sevmemizi sağlar. Aynı dil konuşmayan insanların anlaşması bir araya gelip millet oluşturmaları zordur.

Dili bozulmuş kişiler anlaşamaz, birlikte hareket edemez, birbirlerine yakınlık hissetmez. Bu da toplumda ayrılık ve bozulmalara sebep olur. Dil insanları birbirine bağlar. Yakınlaştırır. Gücünü artırır. Bu yüzden dilimize sahip çıkalım. Türkçenin gücü ile milletimizin geleceğini koruyalım.

1314
847
1057
198
151
206
740
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.