Türkiye, Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu Projesi sayesinde bugüne kadar hangi ülkeler ile ekonomik iş birliği yapmıştır

Türkiye, Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu Projesi sayesinde bugüne kadar hangi ülkeler ile ekonomik iş birliği yapmıştır
Türkiye, Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu Projesi sayesinde bugüne kadar hangi ülkeler ile ekonomik iş birliği yapmıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türkiye ulaşım ve enerji anlaşmaları bakımından komşu ülkelerle önemli ilişkiler geliştirmiştir. Bu ilişkiler, siyasi, sosyal, kültürel, ekonomik olan ilişkiler olarak gerçekleşmektedir. Türkiye, Bakü-Tiflis- Kars demir yolu projesi kapsamında ticari ve sosyal ilişkiler kurma hedefindedir.

Türkiye Bakü-Tiflis-Kars demir yolu projesi sayesinde bugüne kadar Azerbaycan, Gürcistan ile önemli ikili ilişkiler kurulmuştur. Bu ilişkilerde ekonomik işbirliği de öne çıkmaktadır. Ekonominin büyümesi, gelişmesi kalkınma ve refaha yol açacağı için komşu ülkelerle ilişkilerin sürekli olarak istikrarlı bir şekilde diri tutulması gerekir. Bu da kalıcı projelerle mümkündür.

6
7
4
5
6
13
108
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.