Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatmak, milletimizin birliğini ve ülkemizin bütünlüğünü korumak için bireylere düşen görevler nelerdir

Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatmak, milletimizin birliğini ve ülkemizin bütünlüğünü korumak için bireylere düşen görevler nelerdir
Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatmak, milletimizin birliğini ve ülkemizin bütünlüğünü korumak için bireylere düşen görevler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türkiye Cumhuriyeti, Milli Mücadele gibi tarihin dönüm noktalarından biri olan bir mücadelenin zaferle sonuçlanmasıyla kurulmuştur. Cumhuriyetin kurulmasında hukukun üstünlüğü, milli egemenlik, insan hakları, özgürlük ve adalet kavramları yer almaktadır.

Bu kavramların yaşatılmasında, milletimizin birliğinin ve ülkemizin bütünlüğünün korunmasında bireylere de görevler düşmektedir. Bu görev ve sorumluluklar, vergi vermek, askere gitmek, özgürlüklere saygı duymak, özel hayatın gizliliğine saygı duymak, milli kültüre sahip çıkmak, ortak miras değerlerine sahip çıkmak şeklindedir. Bilinçli bir vatandaş olarak vatana, millete ve devlete yararlı olmak her şeyden önce gelmektedir.

300
8
42
5
4
17
8
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.