Türkiye fiziki haritasında Çukurova, Bafra Deltası, Çarşamba Deltası, Adapazarı Ovası, Konya Ovası, Erzurum Ovası ve Yüksekova

Türkiye fiziki haritasında Çukurova, Bafra Deltası, Çarşamba Deltası, Adapazarı Ovası, Konya Ovası, Erzurum Ovası ve Yüksekova
Türkiye fiziki haritasında Çukurova, Bafra Deltası, Çarşamba Deltası, Adapazarı Ovası, Konya Ovası, Erzurum Ovası ve Yüksekova’nın hangi renklerle gösterildiğini belirleyiniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Türkiye fiziki haritasında Çukurova, Bafra Deltası, Çarşamba Deltası, Adapazarı Ovası, Konya Ovası, Erzurum Ovası ve Yüksekova’nın hangi renklerle gösterildiğini belirleyiniz. Aynı renklerle gösterilen ovaları gruplandırınız. Bazı ovaların aynı renkle, bazılarının farklı renklerle gösterilmesinin nedenini defterinize yazınız.

Ödev cevabı kısaca : Ovaların farklı renkte gösterilmesinin sebebi yükseklik farkındandır.
Yeşil renkte: Çukurova, Bafra Deltası, Çarşamba Deltası, Adapazarı Ovası:
Sarı: Konya Ovası
Kahverengi: Erzurum Ovası ve Yüksekova

Türkiye'nin fiziki haritasında genellikle ovalar yeşil renkle gösterilir. Ancak, farklı harita yayıncıları ve kaynaklar farklı renkler kullanabilirler. Ayrıca, ovaların gösterildiği renkler harita üzerindeki görsel ayrım ve vurgulamalar için kullanılabilir. Ovaların bazılarının aynı renkle, bazılarının ise farklı renklerle gösterilme nedenleri coğrafi özelliklerine, büyüklüklerine veya haritanın tasarımına bağlı olarak değişebilir.

0
1
1
15
2
1
54
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.