Türkiye ve Türk Cumhuriyetleri ile kültürel, sosyal ve siyasi ilişkilerde üniversitelerin etkisi

Türkiye ve Türk Cumhuriyetleri ile kültürel, sosyal ve siyasi ilişkilerde üniversitelerin etkisi
Türkiye ve Türk Cumhuriyetleri ile kültürel, sosyal ve siyasi ilişkilerde üniversitelerin etkisini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Türk cumhuriyetleri Türklerin anayurdu olan Orta Asya’da kurulmuş olan yeni Türk devletleridir. 1990'lı yıllardan sonra sovyetler birliğinin dağılmasıyla özgürlüklerini elde etmiş ve yeniden bağımsızlıklarını kazanmışlardır. Bağımsızlıklarını kazanmasıyla Türkiye bu ülkelere destek çıkmış her anlamda destek vermiştir.

Geçmişten günümüze köklerimiz olan kan bağımız olan kendi soydaşlarımız olan bu devletlerle üniversiteler düzeyinde öğrencilerin bizim ülkemizde gelip okumalarında vede bizim öğrencilerin o ülkelere gidip okumalarıyla bu ülkeler arasında kültür alışverişlerimiz gelişmiş ortak yönlerimiz öğrenilmeye başlanmış, aynı Kültürlere sahip olan ve bir millet olma duygusu geliştiren bu birliktelik millet olma çabamızı geliştirmiştir.

188
311
166
130
137
135
1377
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.