Türkiye’de dağınık yerleşmeler nerelerde yaygındır

Türkiye’de dağınık yerleşmeler nerelerde yaygındır
Türkiye’de dağınık yerleşmeler nerelerde yaygındır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ülkemizde birçok yerleşim alanı bulunmaktadır. Bu alanların coğrafi özellikleri yerleşim alanı olarak seçilmelerinde etkili olmaktadır. Yerleşim yerleri kır ve kent yerleşim alanları olarak ayrılırken kırsal alandaki yerleşim yerleri daha çok köy ve köy altı yerleşme alanları olarak kabul edilmektedir.

Dağınık yerleşim alanlara da daha çok köylerde ve köy altı yerleşim alanlarında rastlanmaktadır. Yaylalar, ovalar, obalar, mezralar, çiftlikler, mahalleler dağınık yerleşim alanlarının görüldüğü diğer yerlerdir. Dağınık yerleşim özellikle coğrafi özellikler nedeniyle oluşmaktadır. İklim, toprak özellikleri ve yeryüzü şekillerinin elverişsiz olaması uygun yerlerin bulunmasıyla dağınık yerleşmeye neden olmaktadır. Ülkemizde de en çok Karadeniz Bölgesi kıyılarında görülmektedir.

8
8
8
8
8
8
8
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.