Türkiye'de haşhaş nerede yetişir, il il en çok haşhaş ekimi yapılan bölgeler hangileridir

Türkiye'de haşhaş nerede yetişir, il il en çok haşhaş ekimi yapılan bölgeler hangileridir
Türkiye'de haşhaş nerede yetişir, il il en çok haşhaş ekimi yapılan bölgeler hangileridir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Türkiye'de haşhaş nerede yetişir, il il en çok haşhaş ekimi yapılan bölgeler hangileridir

Ödev cevabı kısaca : Haşhaş dünyada Doğu Akdeniz havzasında yetiştirilmektedir. Yapısı bakımından sıcak havaları ve yağışlı havaları sever. Ülkemizde farklı pek çok iklim türü bulunmasından kaynaklı her bitki her bölgede yetişmez. Haşhaş ise ülkemizde kısıtlı bölgelerde yetişir. Hem yazlık hem de kışlık olarak ekilebilen ve yetiştirilen bir bitkidir. Ülkemizde en çok haşhaş yetiştirilen bölgelerden birisi Afyonkarahisar'dır. İlk sırada bulunan Afyonkarahisar'dan sonra Denizli, Konya, Uşak ve Burdur illeri gelmektedir.

Türkiye’de haşhaş üretimi Afyon, Çorum, Balıkesir, Burdur, Denizli, Eskişehir, Isparta, Kütahya, Konya, Manisa ve Uşak ta yapılmaktadır. Türkiye de iklim koşulları haşhaş üretiminin hem sonbahar hem ilkbahar ekimi için mümkün olmaktadır. İklim koşulları mümkün olabilse de ekimi devlet tarafından düzenlenen bir bitkidir.

1
0
1
1
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.