Türkiye'de kenevir nerede yetişir, il il en çok kenevir ekimi yapılan bölgeler hangileridir

Türkiye'de kenevir nerede yetişir, il il en çok kenevir ekimi yapılan bölgeler hangileridir
Türkiye'de kenevir nerede yetişir, il il en çok kenevir ekimi yapılan bölgeler hangileridir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Türkiye'de kenevir nerede yetişir, il il en çok kenevir ekimi yapılan bölgeler hangileridir

Ödev cevabı kısaca : Kenevir bitkisinin lifleri halat yapımında kullanılır. Uyuşturucu da elde edilebilen bu ürün, devlet denetiminde yetiştirilir. Bu ürünün son yıllarda üretildiği tek il Samsun’dur. Yıllık üretim miktarı bir ton civarındadır.

Kenevir, ülkemizde en çok Ege, Akdeniz ve Karadeniz Bölgesinde yetişmektedir. Rekoltenin yüksek olduğu başlıca şehirler: Samsun, İzmir, Kastamonu ve Sivas'tır.
Kenevir en çok ve en iyi nerede yetişir ve yetiştirilir
Ana vatanı Hindistan olan kenevir genellikle Akdeniz ikliminin hakim olduğu ılıman yerlerde fazlaca yetişir. Yağışlı bölgelerde de yetiştirilebilen kenevir toprak seçmez. Ekim zamanı ise dişi ve erkek bitkilere göre değişir. Kenevir bitkisinin erkeği ilkbahar mevsiminin sonunda, dişisi ise Haziran ayının başında ekilmelidir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.