Türkiye’de kimya ve petrol sanayisinin özelliklerini belirtiniz

Türkiye’de kimya ve petrol sanayisinin özelliklerini belirtiniz
Türkiye’de kimya ve petrol sanayisinin özelliklerini belirtiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türkiye’de kimya sanayisi 1950li yıllarda Yabancı Sermaye Kanunu'nun yürürlüğe konulması ile kendini göstermeye başlamıştır. Önceleri ilaç sanayisi daha sonraları diğer pek çok alanda Türkiye kimya sanayisinin etkinliğini geliştirdi.

Dünya’da Petro-Kimya Sanayii'nin gelişmesiyle birlikte Türkiye'de de 1970 yılında Yarımca Petro-Kimya Kompleksi kurulmuştur. Ülkenin ihtiyacını büyük oranda karşılamak için 1983 yılında İzmir Aliağa Petro-Kimya Kompleksi de devreye konulmuştur.  Petrokimyasal ürünlerin kullanım alanlarının çok fazla genişlemesi ve tüketimlerin hızla artması sebebiyle yerli üretim beklentiyi karşılayamayınca bu ürünlerin ithal edilmesi zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Buna rağmen Türkiye'de hala 5 adet rafineri vardır.

1
0
1
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.