Türkiye’de okuma yazma bilenler içinde en büyük payı hangi okul mezunları oluşturur

Türkiye’de okuma yazma bilenler içinde en büyük payı hangi okul mezunları oluşturur
Türkiye’de okuma yazma bilenler içinde en büyük payı hangi okul mezunları oluşturur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz

Okuma ve yazma bilmek temel bilgi dağarcığını göstermektedir. Bir insanın sosyal hayatına devam edebilmesi için okuma yazma bilmesi gerekir. Okur yazar olan insanların iş bulması, çalışması, kendini ifade etmesi, kendi işini kendi yapması daha kolay olmaktadır. Ülkemizde zorunlu eğitim 12 yıldır. İlk başlarda beş yıl olarak ilkokul seviyesinde bitirmek yeterli olurken günümüzde en az lise mezunu olmak gerekmektedir.

Türkiye’de okuma yazma bilenler içinde en büyük payı ilkokul mezunları oluşturur. İlkokulun beş yıl olduğu ortaokulun üç yıl olarak ayrıca devam ettiği yıllarda ilkokul mezunları okur yazar seviyesinde mezun olarak hayatına devam etmekteydi.

15
14
14
15
14
14
14
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.