Türkiye'de taş kömürü yataklarına sadece Zonguldak çevresinde rastlanırken linyit yataklarına ülke genelinde birçok alanda

Türkiye'de taş kömürü yataklarına sadece Zonguldak çevresinde rastlanırken linyit yataklarına ülke genelinde birçok alanda
Türkiye'de taş kömürü yataklarına sadece Zonguldak çevresinde rastlanırken linyit yataklarına ülke genelinde birçok alanda rastlanılmaktadır. Bu durum nasıl açıklanabilir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Türkiye'de taş kömürü yataklarına sadece Zonguldak çevresinde rastlanırken linyit yataklarına ülke genelinde birçok alanda rastlanılmaktadır. Bu durum nasıl açıklanabilir? Tartışınız.

Ödev cevabı kısaca : Türkiye'de taş kömürü, Zonguldak çevresi gibi sınırlı bölgelerde bulunurken, linyit yatakları ülke genelinde daha yaygın olarak mevcuttur. Bu farklılık jeolojik, tarihsel ve ekonomik faktörlere dayanmaktadır. Jeolojik olarak, taş kömürü daha eski dönemlerde oluşmuşken, linyit daha genç jeolojik dönemlerde oluşmuştur. Tarihsel olarak, kömür madenciliği Zonguldak gibi bölgelerde daha önce başlamıştır. Ekonomik olarak ise linyit, düşük maliyeti nedeniyle enerji üretimi ve sanayide daha yaygın olarak tercih edilir.

311
21
114
25
21
27
402
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.