Türkiye’de toprakların daha verimli kullanılması için neler yapılabilir

Türkiye’de toprakların daha verimli kullanılması için neler yapılabilir
Türkiye’de toprakların daha verimli kullanılması için neler yapılabileceği konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türkiye'de tarım yapılabilen alanlardaki sorunlar sadece fiziksel koşullara dayanmamaktadır. Bunların dışında toprakların yanlış kullanımı, toprağa uygun olmayan ürünlerin yetiştirilmesi de söz konusudur. Bir yandan verimli topraklar, başta erozyonun etkisiyle olmak üzere, kaybedilirken diğer yandan az verimli alanlar büyük yatırımlar ve yoğun bir iş gücü ile daha verimli hale getirilmeye çalışılmaktadır.

Ülkemiz için tarım toprakları açısından dikkat çeken bir başka konu, bu alanların bir kısmının tarım dışı amaçlarla kullanılmalarıdır. Tarım arazilerinin amaç dışı kullanımı ile, bu toprakların insan veya hayvan beslenmesi için gereken tarımsal etkinlik dışında kullanılması ifade edilmektedir. Türkiye'de tarım alanlarının amaç dışı kullanımı genellikle, kentleşme, sanayi tesislerinin kurulması, turizm tesisleri yapılması, kamu yatırımları, tuğla, kiremit, kil, kum ocaklarının işletilmesi gibi farklı yapılaşmaları içermektedir.

  • Tarım alanları kirletilmemeli
  • Aşırı gübre kullanımından kaçınılmalı
  • Çiftçiler bilinçlendirilmeli
  • Sulama verimli yapılmalı
  • Modern tarım aletleri kullanılmalı
  • Verimli tohumlar üretilmeli

57
0
7
2
8
5
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.