Türkiye’de ulaşım ağı olarak neden daha çok karayolu kullanılmaktadır

Türkiye’de ulaşım ağı olarak neden daha çok karayolu kullanılmaktadır
Türkiye’de ulaşım ağı olarak neden daha çok karayolu kullanılmaktadır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türkiye, üç tarafı denizlerle kaplı bir yarımadadır. Bulundurduğu bol deniz sayesinde deniz ulaşımına oldukça elverişli bir yapısı vardır. Ancak denizinin bol bulunması her şehirde olduğu anlamına gelmez. Bu nedenle şehirler arası ulaşımda her zaman deniz yolunu kullanamayız. Örneğin İstanbul'dan Yalova'ya ulaşım için genelde deniz yolu tercih edilirken; İstanbul'dan Ankara'ya deniz yolu ile gitmek imkansızdır.

Bildiğimiz üzere, gelişmeler ihtiyaca göre düzenlenir. Yani talep varsa bir yenilik gelir, yoksa eski sistem devam eder. Hava yolu insanların güvenini hala kazanamadığı için fazla tercih edilmez. Kazalarda kurtulanların sayısı çok daha az olması nedeniyle insanlar daha mesafeli dururlar. Bu nedenle hava yolu konusunda da fazla gelişme gösteremedik.

Kara yolu ise neredeyse her yere ulaşımı sağlayabilecek tek ulaşım yoludur. Hem şehir içi hem şehir dışı ulaşımlarda en çok tercih edilen yöntemdir. Talep fazla olduğu için de bu konuda fazlasıyla geliştiğimiz bir gerçektir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.