Türkiye'de yer fıstığı nerede yetişir, il il en çok yer fıstığı ekimi yapılan bölgeler hangileridir

Türkiye'de yer fıstığı nerede yetişir, il il en çok yer fıstığı ekimi yapılan bölgeler hangileridir
Türkiye'de yer fıstığı nerede yetişir, il il en çok yer fıstığı ekimi yapılan bölgeler hangileridir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Türkiye'de yer fıstığı nerede yetişir, il il en çok yer fıstığı ekimi yapılan bölgeler hangileridir

Ödev cevabı kısaca : Sıcak iklim bitkisi olan yer fıstığının, su ihtiyacı fazladır. Bu nedenle ülkemizde yer fıstığı sulamayla üretilmektedir. Gevşek yapılı ve kumlu topraklar, yer fıstığı üretimine daha elverişlidir. Türkiye’de yer fıstığı üretiminin büyük bir kısmı Akdeniz’in kıyı kesiminde gerçekleştirilir. Adana ili, toplam üretimin yarıdan fazlasını karşılamaktadır. Üretim miktarı bakımından bu ili Osmaniye izler.

Adana ve Osmaniye, Türkiye'de en çok yer fıstığı üretimi yapılan bölgeler arasında öne çıkan illerdir. Bu iller, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alır ve yer fıstığı yetiştiriciliği için uygun iklim ve toprak koşullarına sahiptir. Adana ve Osmaniye, Türk tarımında önemli bir yer fıstığı üretim merkezi olarak bilinir ve bu bölgelerde yetiştirilen yer fıstığı ülkemizde ve dünya genelinde talep görmektedir.

0
0
0
0
0
0
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.