Türkiye’de yetiştirilen tarım ürünü çeşidinin fazla olmasının nedeni nedir

Türkiye’de yetiştirilen tarım ürünü çeşidinin fazla olmasının nedeni nedir
Türkiye’de yetiştirilen tarım ürünü çeşidinin fazla olmasının nedeni nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrilidir. Ülkemizde üç farklı iklim tipi görülmektedir. Coğrafi özellikler bakımından ülkemizde batından doğuya gidildikçe yükselti artarken hava da soğumakta ve bitki örtüsü yavan hale gelmektedir. Bu bakımdan ülkemizin kuzey ve güney coğrafyalarında farklı, orta bölgesinde farklı tarım faaliyetleri yapılmaktadır.

Ülkemizde yetiştirilen tarım ürünü çeşidinin fazla olmasının nedeni iklim, yeryüzü şekilleri, toprak özellikleri ve bitki örtüsü çeşitliliği olarak bilinmektedir. İklim olarak ülkemizde Akdeniz İklimi, Karadeniz İklimi ve Karasal İklim görülmekte, tatlı ve tuzlu su kaynakları bulunmaktadır. Bu da tarım ürünleri zerinde etkili olmakla birlikte çeşitliliğin yaşanmasını sağlamaktadır.

  • Ülkemizde çok çeşitli iklim tiplerinin görülmesi,
  • Birden fazla toprak bulunması,
  • Orta kuşakta yer almamız,
  • İnsanların doğaya etkileri,
  • Ülkemiz etrafında kara kütlelerinin etkisi,
  • Yer-şekilleri ve yükseltinin kısa sürede değişmeleri

31
2
11
1
2
3
29
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.