Türkiye’de zaman zaman depremlerin meydana gelmesinin nedeni

Türkiye’de zaman zaman depremlerin meydana gelmesinin nedeni
Türkiye’de zaman zaman depremlerin meydana gelmesinin nedeni nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türkiye’de dönem dönem depremler oluşmaktadır. Bu depremlerin şiddetleri  az veya çok olmaktadır. Ülkemizin ana fay hatları olan Doğu Anadolu, Kuzey Anadolu ve Batı Anadolu fay hatlarınca  gerçekleşmekte olan  bu hareketlenme sonucunda, bazı bölgelerde enerji birikimi olması ve depremler meydana çıkmaktadır.

Depremlerin olmasının sebepleri olarak, yer kabuğu hareketliliğinin devam etmesi, ülkemizin volkanik bir coğrafyada bulunması gibi nedenler gösterilebilir.

Türkiye’de zaman zaman depremler meydana gelmektedir. Bu depremlerin büyüklükleri ya da şiddetleri az ya da çok olmaktadır. Türkiye’de deprem kuşakları da bulunmaktadır. Deprem kuşakları derece derece olarak gerçekleşmektedir.

Türkiye’de zaman zaman depremlerin olmasının nedenleri arasında yer kabuğu hareketliliğinin devam etmesi, ülkemizin volkanik bir coğrafyada bulunması gibi nedenler bulunmaktadır.

82
60
45
16
18
30
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.