Türkiye’deki bazı şehirlerin ön plana çıkmış olan fonksiyonlarını araştırınız

Türkiye’deki bazı şehirlerin ön plana çıkmış olan fonksiyonlarını araştırınız
Türkiye’deki bazı şehirlerin ön plana çıkmış olan fonksiyonlarını araştırınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türkiye, bulunduğu coğrafya itibariyle coğrafi özellikler bakımından oldukça elverişli bir konumda bulunmaktadır. Türkiye’nin jeopolitik bir düzlemde yer alması şehirlerinde farklı fonksiyonların oluşmasına neden olmuştur. Doğal kaynakların zenginliği ve çeşitliliği her şehrin farklı özellikleriyle öne çıkmasında etkili olmuştur.

Türkiye’deki bazı şehirlerin ön plana çıkmış olan fonksiyonları, askeri şehir olmaları, kültürel şehir olmaları, turizm şehri olmaları, sanayi şehri olmaları, tarım şehri olmaları, liman şehri olmaları, bilim şehri olmaları, eğitim şehri olmaları şeklindedir. Bu bakımdan ülkemizde birçok idari ve siyasi olarak büyük şehir bulunmakta ve insanlığa da hizmet vermektedir.

  • Türkiye’de İzmit sanayi faaliyetleriyle ön plana çıkan şehirlerden biridir.
  • İstanbul sanayi faaliyetleri ve ticari faaliyetleriyle özellik kazanmış bir şehirdir.
  • Niğde Tarım
  • Serbest bölgeye örnek vermek gerekirse; İzmir Aliağa, Yumurtalık Adana ve Mersin serbest bölgesi.

146
16
91
10
11
16
254
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.