Türkiye’deki çevre örgütleriyle ilgili bir araştırma yapınız

Türkiye’deki çevre örgütleriyle ilgili bir araştırma yapınız
Türkiye’deki çevre örgütleriyle ilgili bir araştırma yapınız, bu örgütlerin çevreyi korumakla ilgili yaptıkları çalışmalardan birini seçerek bu çalışmalara kendi yorum ve önerilerinizi de ekleyip detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Türkiye’deki çevre örgütleriyle ilgili bir araştırma yapınız. Bu örgütlerin çevreyi korumakla ilgili yaptıkları çalışmalardan birini seçerek bu çalışmalara kendi yorum ve önerilerinizi de ekleyip sınıfta sununuz.

Ödev cevabı kısaca : Çevre örgütlerinin çevrenin korunmasına etkileri tartışmalıdır. Bazıları, çevre örgütlerinin çevre bilincini artırdığını ve çevre konularında farkındalık yarattığını savunurken, diğerleri ise çevre örgütlerinin politik veya ticari amaçlar güttüğünü ve gerçek çevre sorunlarına yeterince odaklanmadığını iddia eder. Her durumda, çevre örgütlerinin çalışmaları kamuoyunu harekete geçirerek çevre koruma politikalarının oluşturulmasında etkili olabilir.

Türkiye’de çevreyi korumak için çalışan birkaç önemli sivil toplum kuruluşu bulunmaktadır. İşte bu örgütlerden bazıları ve yaptıkları çalışmalardan biri:

TEMA Vakfı (Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı):

  • TEMA Vakfı, 1992 yılından beri erozyon, çölleşme ve biyolojik çeşitlilik kaybı gibi çevre sorunlarına karşı mücadele ediyor.
  • Ağaçlandırma projeleri, kırsal kalkınma projeleri ve çölleşmeyle mücadele projeleri yürütüyor.
  • TEMA gönüllüsü olarak destek vermenin yanı sıra, doğum günü gibi özel günlerde özel amaçlı davetiye veya özel amaçlı magnet hediyeleri bulunuyor.

Yorum ve önerilerim: TEMA Vakfı’nın çalışmaları, doğal varlıklarımızın korunması ve sürdürülebilir bir gelecek için önemlidir. Ancak daha fazla insanın bu çalışmalara katılması gerekiyor. Ben de bu örgüte gönüllü olarak destek vermek istiyorum. Ayrıca, çocuklarımıza doğa sevgisini aşılamak ve gelecek nesilleri bilinçlendirmek için daha fazla eğitim ve farkındalık çalışması yapılmalıdır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.