Türkiye'den 1960'lı yıllardan sonra Avrupa ülkelerine yapılan göçler, Türkiye'nin sosyal, kültürel ve ekonomik yapısını nasıl

Türkiye'den 1960'lı yıllardan sonra Avrupa ülkelerine yapılan göçler, Türkiye'nin sosyal, kültürel ve ekonomik yapısını nasıl
Türkiye'den 1960'lı yıllardan sonra Avrupa ülkelerine yapılan göçler, Türkiye'nin sosyal, kültürel ve ekonomik yapısını nasıl etkilemiştir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Türkiye'den 1960'lı yıllardan sonra Avrupa ülkelerine yapılan göçler, Türkiye'nin sosyal, kültürel ve ekonomik yapısını nasıl etkilemiştir

Ödev cevabı kısaca : 1960’lardan sonra Avrupa’ya yapılan göçler, Türkiye’nin sosyo-ekonomik yapısında işgücü kaybına yol açarken, göçmenlerin gönderdiği para transferleri ile bazı ekonomik faydalar sağlamış ve kültürel değişimlere zemin hazırlamıştır.

Türkiye'den Avrupa ülkelerine yapılan göçlerin etkileri oldukça çeşitlidir. Sosyal açıdan, göç edenlerin ailelerinde ayrılık ve yeniden birleşme gibi zorluklar yaşanmış olabilir. Aynı zamanda, göç edenlerin yeni kültürel ortamlara uyum sağlama süreci, hem onlar hem de toplumlarının kültürel yapısını etkileyebilir. Ekonomik açıdan, Türkiye'den Avrupa'ya göç edenlerin çalışma gücü eksikliği bazı sektörlerde işgücü talebini artırırken, Türkiye'de bu durum işgücü kaybına neden olabilir. Bununla birlikte, göç edenlerin yurt dışında kazandıkları gelirler, Türkiye'ye döviz girişine katkıda bulunabilir. Ancak, göç edenlerin ailelerine ve memleketlerine yönelik sosyal yardımlar ve yatırımlar, göç edenlerin geri dönüşlerini de etkileyebilir. Overall, Türkiye'den Avrupa'ya yapılan göçler, hem Türkiye'nin hem de göç edilen ülkelerin sosyal, kültürel ve ekonomik yapısını önemli ölçüde etkileyebilir.

44
0
71
11
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.