Türkiye’nin başlıca sanayi şehirleri hangileridir

Türkiye’nin başlıca sanayi şehirleri hangileridir
Türkiye’nin başlıca sanayi şehirleri hangileridir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ülkemizde birçok şehir bulunmaktadır. Bu şehirler çeşitli özellikleriyle öne çıkmaktadır. Şehirlerin fonksiyonel olarak öne çıkmasında tarım, ticaret, turizm, kültür, sanat, bilim, eğitim gibi alanlar etkili olmaktadır. Ülkemizde sanayi şehirleri de bulunmaktadır. Bu şehirler ağır sanayi ya da tarım sanayisi olarak faaliyetlerin gösterildiği şehirlerdir.

Türkiye’deki sanayi şehirleri, İzmir, Kocaeli, Bursa, Antalya, Adana, Gaziantep, Malatya, Sivas, Konya, Ankara olarak öne çıkmaktadır. Ülkemizde sanayi faaliyetleri genelde tarım faaliyetlerine dayanmaktadır. Ülkemizde ağır sanayi faaliyetleri de yapılmaktadır. Sanayi faaliyetlerinin yapıldığı şehirler nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu şehirlerdir. Bu şehirlerde ulaşım, iletişim ve hizmet alanları da oldukça gelişmiş vaziyettedir.

23
313
307
544
59
15
229
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.