Türkiye’nin coğrafi özellikleri, Türkiye’deki karasal iklim özelliklerinin çeşitlilik göstermesinde nasıl bir etkiye sahiptir

Türkiye’nin coğrafi özellikleri, Türkiye’deki karasal iklim özelliklerinin çeşitlilik göstermesinde nasıl bir etkiye sahiptir
Türkiye’nin coğrafi özellikleri, Türkiye’deki karasal iklim özelliklerinin çeşitlilik göstermesinde nasıl bir etkiye sahiptir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türkiye, üç tarafı denizlerle çevrili olan, yedi farklı coğrafi bölgenin yer aldığı ve üç farklı iklim tipinin görüldüğü bir coğrafyaya sahiptir. Türkiye’de Akdeniz, Karadeniz İklimleri ile Karasal İklim görülmektedir. Karasal iklimin özeliklerinin çeşitlilik göstermesinde Türkiye’nin coğrafyası da etkili olmuştur.

Türkiye’de dağlar güney ve kuzey paralelinde uzanmakta ve yükselti batında doğuya doğru gittikçe artmaktadır. Akarsular ülkeyi üç taraftan saran denizlere doğru akarken deltalar oluşturmakta ve kıyı tipleri ortaya çıkmaktadır. Sıradağların varlığı, dağların uzanış şekli, vadilerin ve platoların özellikleri Karasal iklimin çeşitlenmesini sağlamıştır.

8
0
2
0
1
51
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.