Türkiye'nin hangi özellikleri bitki türlerinin çeşitlilik göstermesinde etkili olmuştur

Türkiye'nin hangi özellikleri bitki türlerinin çeşitlilik göstermesinde etkili olmuştur
Türkiye'nin hangi özellikleri bitki türlerinin çeşitlilik göstermesinde etkili olmuştur konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Türkiye'nin hangi özellikleri bitki türlerinin çeşitlilik göstermesinde etkili olmuştur

Ödev cevabı kısaca : Türkiye'nin bitki çeşitliliğinde etkili olan faktörler arasında coğrafi konumu, iklim çeşitliliği, topografya ve toprak çeşitliliği önemli rol oynamaktadır. Bu faktörlerin bir araya gelmesi, Türkiye'nin geniş bir bitki çeşitliliğine sahip olmasını sağlar.

Ders İçi Çalışma
Aşağıda, Türkiye'de bitki örtüsünün dağılışı haritası verilmiştir.
Bitki topluluklarının hangi iklim bölgelerinde dağılım gösterdiğini tespit ediniz.

Türkiye, çeşitli iklim tiplerine ve coğrafi özelliklere sahip olduğu için farklı bitki topluluklarına ev sahipliği yapar. Kuzey bölgelerinde Karadeniz'e bakan yamaçlar, bol yağış alan ve nemli bir iklimdeki ormanlara ev sahipliği yapar. Batı Akdeniz ve Ege kıyıları ise Akdeniz iklimine sahip olduğundan makiler, zeytinlikler ve çam ormanları ile karakterizedir. İç Anadolu Bölgesi'nde ise kara iklimi etkili olduğundan bozkır bitki örtüsü hakimdir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise daha kurak bir iklim görülür ve burada çalılıklar, kaktüsler ve step bitki toplulukları yaygındır. Türkiye'nin farklı coğrafi bölgelerindeki bu çeşitlilik, bitki topluluklarının da zenginlik göstermesine katkıda bulunur.

10
5
2
2
2
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.