Türkiye’nin işlek limanlarının ortak özellikleri nelerdir

Türkiye’nin işlek limanlarının ortak özellikleri nelerdir
Türkiye’nin işlek limanlarının ortak özellikleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türkiye’de kullanımda olan 11 adet liman vardır. Bunlar; Trabzon Limanı, Sinop Limanı, Samsun Limanı, İstanbul Limanı, İzmit Limanı, Bandırma Limanı, İskenderun Limanı, Antalya Limanı, İzmir Limanı, Mersin Limanı, Ambarlı Liman’dır. Trabzon, Sinop, Antalya limanlarının ortak özelliği demir yoluna sahip olmamalarıdır.

Sinop ve Trabzon limanlarının ortak özelliği hinterlandlarının (art alanlarının) dar olmasıdır. İzmit, Bandırma, Mersin, Ambarlı limanlarının ortak özelliği doğal kaynaklar yoluyla gelişmiş olmalarıdır. Bandırma bor işletmelerine sahip, İzmit petrol rafinelerine sahip, Mersin limanından petrol ticareti yapılmakta, Ambarlı ise doğal gaz sayesinde gelişmektedir. İstanbul ve İzmir limanlarının bir diğer ortak özelliği bu limanlardan ithalat ve ihracat yapılmasıdır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.