Türkiye’nin jeopolitik önemi taşıdığı hangi özelliklerden kaynaklanmaktadır

Türkiye’nin jeopolitik önemi taşıdığı hangi özelliklerden kaynaklanmaktadır
Türkiye’nin jeopolitik önemi taşıdığı hangi özelliklerden kaynaklanmaktadır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türkiye’nin jeopolitik özellikleri oldukça değerlidir. Türkiye üç tarafı denizlerle çevrili, iki kıtada toprakları olan ve iki değerli boğazı bulunan bir ülke olarak dünyada enerji transfer ve ticari limanlar merkezinde yer almaktadır. Türkiye’nin jeopolitik durumu siyasi, hukuki ve iktisadi olarak üstün olmasına da yardım etmektedir.

Türkiye’nin jeopolitik önem taşıması ülke topraklarının iki kıtada yer alması, etrafının denizlerle çevrili olması, iki tane önemli boğazının bulunması, denizlerinde adalar, kıyılarında doğal limanlar bulunması, enerji transfer noktalarının toplanma alanında bulunması gibi özellikler bulunmaktadır. Bu özellikler Türkiye’yi güçlü bir devlet yaparak kalkındırmaktadır.

32
101
131
102
101
135
104
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.