Türkiye’nin ülke kodu nedir, ülkemizin kodunu bilmek günlük hayatta ne işimize yarar

Türkiye’nin ülke kodu nedir, ülkemizin kodunu bilmek günlük hayatta ne işimize yarar
Türkiye’nin ülke kodu nedir, ülkemizin kodunu bilmek günlük hayatta ne işimize yarar bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türkiye'nin barkod ülke kodları 868 ve 869 ile başlayan kodlardır. Ülkemizin barkod kodunu bilmek o ürünün Türkiye'de üretildiğini gösterir. Ürünün Türkiye'de üretilmesi demek o ürünün Türk malı olduğu anlamına gelmez.

Bu konuyu karıştırmamak gerekir. Yabancı menşeili bir firma Türkiye fabrikasında üretim yaptırıyorsa ülke barkod kodunu kullanmak zorundadır. Ülkemizin barkadonu bilmek günlük hayatta bu işimize yarar.

Örnek verecek olursak; Nutella markalı ürünün ülkemizde de fabrikası olduğu için üretilen ürünlere ülkemize tahsis edilen barko kodu basılır. Bu Nutellanın Türk malı olduğu anlamına gelmez. Nutella bir İtalyan firması olan Ferrero firmasının ürünüdür.

3
80
3
76
6
7
71
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.