Türkiye’nin uzaya gönderdiği uydulardan hâlâ aktif görevde olan uyduların isimleri

Türkiye’nin uzaya gönderdiği uydulardan hâlâ aktif görevde olan uyduların isimleri
Türkiye’nin uzaya gönderdiği uydulardan hâlâ aktif görevde olan uyduların isimleri konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Uzay teknolojileri alanındaki çalışmalarını devam ettiren TürkiyeRasat, Göktürk-1 ve Göktürk-2 gözlem uydularıyla Dünya'nın nabzını uzaydan tutmaya devam ediyor.

Türkiye'nin uzayda toplam 6 aktif uydusu bulunurken, Rasat, Göktürk-1 ve Göktürk-2 uyduları dünyanın her yerinden aldıkları görüntülerle keşif ve gözlem hizmeti vermeye devam ediyor.

Rasat, yaklaşık 15 milyon kilometrekare alanda görüntüleme yaparken, Göktürk-2 görev yörüngesinde şimdiye kadar 33 bin tur attı. Yüksek çözünürlüklü İMECE gözlem uydusunun geliştirilmesine yönelik çalışmalar da devam ederken, bu uydunun 2021 yılında uzaydaki yerini alması hedefleniyor.

8
84
11
8
9
8
12
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.