Türkiye’yi tanımayan yabancı birine Türkiye’nin dünyadaki yerini nasıl tarif edersiniz

Türkiye’yi tanımayan yabancı birine Türkiye’nin dünyadaki yerini nasıl tarif edersiniz
Türkiye’yi tanımayan yabancı birine Türkiye’nin dünyadaki yerini nasıl tarif edersiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ülkemizi hiç bilmeyen birine ülkemizi anlatmak için hem matematiksel hem de özel konumundan bahsederdim. 3 tarafı denizlerle çevrili Kuzeyinde Karadeniz Batısında Ege Güneyinde Akdeniz bulunur. Çanakkale ve İstanbul boğazı içinden geçer. Matematiksel konumu da 36-42 kuzey paralelleri ile 26-45 doğu meridyenleri arasında Kuzey Yarım Kürede Orta Kuşakta Ve Doğu yarısında yer alır şeklinde anlatırım.

Türkiye 36 - 42 KP arasındadır. Demek ki yerkürenin kuzey yarısında ekvator ile kuzey kutbu arasındaki mesafenin ortasına yakın bir yerdedir. Yani orta kuşağın bu kısmına sıcak orta kuşak ya da subtropikal kuşak adı verilir. Türkiye bu kuşakta 26-45 DM arasında uzanır. Türkiye başlangıç meridyenine göre doğudadır. Toprakların bir kısmı Avrupa'da bir kısmi Asya'dadır. Demek ki Türkiye hem Avrupa hem de Asya ülkesidir. Avrupa'da 2 Asya'da 4 ülke ile sinir komsusudur .Topraklarımız eski dünyanın merkezinde olduğu halde 3 yönden denizlerle kuşatılmıştır. Topraklarımızın kuzey batı kısmının ortasında da Marmara denizi ve boğazlar yer alır.

111
1
1
1
1
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.