Türkler için ordu-millet tabirinin kullanılmasının sebepleri nelerdir

Türkler için ordu-millet tabirinin kullanılmasının sebepleri nelerdir
Türkler için ordu-millet tabirinin kullanılmasının sebepleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ordu-millet kavramı, bir ulus içerisinde eli silah tutan herkesin (kadın-erkek ayrımı olmadan) savaşta yer alması anlamına gelir. Konar-göçer bir toplum olan Türklerde, göç vakti geldiğinde ya da başka bir nedenle savaş yapıldığında ulustaki herkesin savaşa katılmasından dolayı Türkler için ordu-millet kavramı kullanılır.

Ordu-millet anlayışı ile yaşayan toplumlarda, askerlik ayrı bir meslek olarak görülmez çünkü ulusu oluşturan her birey (eli silah tuttuğu sürece) zaten bir askerdir ve sorgusuz savaşa katılır.

Bozkır hayatının zor şartları Türkleri mücadeleci ve disiplinli bir yapıya sahip olmalarını gerekli kılmıştır. Günlük yaşantı içinde var olan bu disiplin anlayışı, savaş sırasında da bütün milletin iç teşkilatını bozmadan bir ordu gibi harekete geçmesini kolaylaştırmıştır. Askerliğin özel bir meslek sayılmadığı Türklerde ailesini ve malını korumak isteyen herkes asker olarak yetişmek zorundadır. Halk içinde kadın erkek ayrımı yapılmaksızın hemen her Türk, iyi bir asker ve her an savaş hazır durumdadır. Bu yüzden Türk milleti için “ordu – millet” deyimi kullanılmıştır.

3
40
2
2
2
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.