Türklerin atı evcilleştirmeleri, tekerleği kullanmaları göçlerini nasıl kolaylaştırmıştır

Türklerin atı evcilleştirmeleri, tekerleği kullanmaları göçlerini nasıl kolaylaştırmıştır
Türklerin atı evcilleştirmeleri, tekerleği kullanmaları göçlerini nasıl kolaylaştırmıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türkler, yaşadıkları coğrafya da hakim güç olurken çevreleriyle de etkileşim kurmuşlardır. Bu bakımdan doğal çevre teknik ilerleme bakımından Türklere yardım etmiştir. Hayvancılık alanında uğraşırken taşımacılık ve ulaşım maksadıyla atın ehlileştirilmesi konusunda çalışmışlar ve at binmeye başlamışlardır.

Tekerleğin icat edilerek hayvanların kullanılıp taşımacılığın başlaması ticareti geliştirdiği gibi göçebe hayatı da kolaylaştırmıştır. Bir yerden bir yere gitmenin çok zor olduğu dönemlerde at ve tekerlek kullanılması enerji ve zaman tasarrufu bakımından oldukça kolay bir yol olmuştur. Türkler uzun yıllar atları sosyal hayatın içinde ulaşımda ve savaş vasıtası olarak kullanmışlardır.

41
132
23
72
158
30
133
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.