Türkler’in ilk ana yurdu neresidir

Türkler’in ilk ana yurdu neresidir
Türkler’in ilk ana yurdu neresidir, günümüzde Türkiye Cumhuriyeti’nin bu bölgelerde yaptığı kültürel çalışmalar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türklerin anayurdu olarak bilinen coğrafya Orta Asya’dır. Karasal iklim ve bozkır bitki örtüsünün yaygın olduğu coğrafya yer altı doğal kaynakları bakımından oldukça zengindir. Günümüzde Orta Asya topraklarında yine Türki devletler yer almakta fakat coğrafya Rusya tahakkümü altında yer bulunmaktadır.

Türklerin anayurdu olarak Orta Asya coğrafyasından Moğol istilaları sonucunda Anadolu’ya geldikleri bilinmektedir. Türkiye Cumhuriyeti, Anadolu topraklarında kurulmuştur. Anadolu ile Orta Asya arasında da Türk kültür ve adetlerini yaşatmak ve nesillere aktarmak için birçok faaliyet yapılmaktadır. Turistik geziler, kardeş şehir projeleri, okul inşa etme projeleri en önemli kültür çalışmalarını oluşturmaktadır.

Türkler şu anda ülkemizde Anadolu toprakları içerisinde bulunsa da ilk anayurtları Orta Asya'dır. Bu bölge dağlar ile çevrilmiş geniş bozkırları bulunan bir bölgedir. Kışların soğuk, yazların sıcak ve kurak geçtiği karasal iklim yaşanmaktadır. Türkler bu bölgede Aral gölü çevresi ve Hazar Denizi'nin doğusunda kalan bölgede yaşamışlardır.

Ülkemiz insanının kültür mirası bulunduğu Orta Asya topraklarında bulunan bir çok ülkede farklı kültürel çalışmalar yapılmaktadır. İnsanların tarihini ve benliğini unutmaması açısından geziler ve konferanslar düzenlenmekte bu bölgede yaşamış atalarının mirasları üzerinde durulmaktadır.

101
53
22
16
25
2146
1144
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.