Türklerin İslamiyet’i kabul etmesinde Talas Savaşı’nın önemi

Türklerin İslamiyet’i kabul etmesinde Talas Savaşı’nın önemi
Türklerin İslamiyet’i kabul etmesinde Talas Savaşı’nın önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Talas Savaşı, 751 yılında Karluk Türkleri, Abbasiler ve Çin arasında gerçekleşen muharebedir. Günümüz Kırgızistan sınırları içerisinde bulunan Talas nehri çevresinde olduğundan bu ismi alan savaş yaklaşık beş gün boyunca devam etmiştir. Türk - Islam tarihi açısından oldukça önemli bir savaştır.

Karluk Türkleri bu savaşta bir Islam devleti olan Abbasi devletini desteklemiş bu doğrultuda Orta Asya'dan Anadolu'ya ilerlemeyi amaçlayan Çin tehdidine karşı konmuştur.

Talas Savaşı sonucunda Türk ve Arap birlikler Çin birliklerini bozguna uğratmışlardır. Bu doğrultuda Çin'in Türkistan topraklarındaki baskısı son bulmuştur. Birlikte savaşan Türk ve Islam birlikleri arasında yaşanan kültürel alışveriş Türklerin bu dönem sonrasında bölükler halinde Islamiyet'i seçmelerine zemin hazırlamıştır. Bunun haricinde Çin birliklerinden alınan esirlerden Çin teknolojileri hakkında bilgiler alınmıştır.

Türklerin İslamiyeti’i kabul etmesinde 751 yılında yaşanan Araplarla Çinliler arasında gerçekleşen Talas Savaşı etkili olmuştur. Talas Savaşı sonrasında da Arapların kültüründen etkilenen Türkler, İslam’ı kabul etmeye başlamışlardır. Türk şehirleri kurulmuş ve Türklerin askeri ve siyasi gücünden de olumlu anlamda yararlanılmıştır. Türklerin İslam’ı kabul etmesinde Talas Savaşı etkili olmuştur.

32
334
34
31
31
33
533
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.