Türklerin İslamiyet’ten önceki inançları hakkında neler biliyorsunuz

Türklerin İslamiyet’ten önceki inançları hakkında neler biliyorsunuz
Türklerin İslamiyet’ten önceki inançları hakkında neler biliyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türklerin inançları ve yaşam tarzları İslam'ı kabul etmelerinde, İslam’a hizmet etmelerinde büyük etkisi olmuştur. Türkler Gök Tanrı’ya inanırlardı. İslam dini inancı tek tanrılı bir dindir. Türklerin inancında Gök Tanrı her şeyi yaratandı ve en yüksekteydi. İslam dininde Allah her şeyin yaratıcısıdır. O en büyüktür. Hükümdarı tahta Gök Tanrı getirirdi. Türkler ondan kut aldıklarına ve onun yeryüzünde Tanrı’nın temsilcisi olduğuna inanırlardı. İslam dininin peygamberi Hz. Muhammed, Allah tarafından görevlendirilmiştir.

Türkler Güneş, yıldız, ay, dağ ve deniz gibi varlıklar kutsal sayılırdı. İslamiyet'te Vahiy yoluyla gelen Kur’an-ı Kerim kutsal kitaptır. Türkler eski inançlarında Öldükten sonra dirilişe inanırlardı. İslam'da da Öldükten sonra diriliş vardır. Türkler eski inançlarında Cennet ve cehenneme inançları vardır. İslam dininde Cennet ve cehennem inancı vardır. Türkler İnandıkları tanrıya kurban keserlerdi. Müslümanlar, Allah için kurban keserler.

İslamiyet'ten önce Türklerde şu inançlar görülmekteydi;

1. Totemizm
2. Şamanizm
3. Doğalar kültü
4. Atalar Kültü
5. Gök Tanrı İnancı

Türklerin, İslam’dan önce en yaygın inançları Gök Tanrı inancıdır.

Gök Tanrı inancında;

1. Tanrı tektir.
2. Tanrı soyuttur.
3. Temizlik önemli bir unsurdur.
4. Kurban kesme geleneği mevcuttur.
Gök Tanrı inancında din adamlarına “kam” adı verilmiştir. Türklerde ölen kişinin ardından yas tutulur ve ölüler için “yuğ” adı verilen cenaze törenleri düzenlenirdi. Bu törenlerde ayrıca “yuğ aşı” denilen ziyafetler verilmiştir. Türkler, “cennet (uçmağ)” ve “cehennemin (tamu)” varlığına inanmışlardır.

1572
332
311
232
72
70
70
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.