Türkü yakmak deyiminden ne anlıyorsunuz, açıklayınız

Türkü yakmak deyiminden ne anlıyorsunuz, açıklayınız
Türkü yakmak deyiminden ne anlıyorsunuz, açıklayınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Türkü yakmak deyiminden ne anlıyorsunuz, açıklayınız

Ödev cevabı kısaca : Türkü yakmak deyimi, bir kişinin sözlü veya yazılı olarak bir şeyi anlatırken, genellikle samimi ve içten bir şekilde ifade etmesini ifade eder. Bu deyim, duyguların ve düşüncelerin içtenlikle ifade edildiği anlamını taşır. Özellikle türküler, halkın duygularını ve yaşadığı deneyimleri ifade etmek için yaygın olarak kullanıldığından, "türkü yakmak" deyimi bu içten ifadeyi vurgular.
Örnek bir cümle: "Arkadaşlarına yaşadığı serüveni türkü yakarak anlattı." Bu cümlede, kişinin deneyimini içtenlikle ve duygusal bir şekilde ifade ettiği anlatılıyor.

2.

Şairim

Zifiri karanlıkta gelse şiirin hası
Ayak seslerinden tanırım
Ne zaman bir köy türküsü duysam
Şairliğimden utanırım
Bedri Rahmi Eyüboğlu

Yukarıdaki dizelerde türkülerle ilgili olarak ne anlatılmak istenmiş olabilir? Tartışınız.
Cevap: Türkülerin zenginliği, muhteşemliği şiirle kıyaslanarak anlatılmaktadır.

36
0
2
1
2
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.