Turuncu renk tonlarının isimleri ve kodları

Turuncu renk tonlarının isimleri ve kodları
Turuncu renk, turuncu renk tonları, turuncu renk tonlarının isimleri, turuncu renk kodu gibi aramaların ve soruların cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Turuncu renk tonlarını seven kişiler genellikle dışa dönük olurlar. Bu kişiler, hareketli ve neşelidir, sosyal ilişkileri oldukça kuvvetlidir. Bazen de gösterişe yatkınlık, sürekli haklı olma ve üstün gelme isteği görülebilir.

Turuncu dışa dönük, heyecan ve mutluluk verici, dinamik, dikkat çekici, çarpıcı ve iç açıcı bir renktir. Kırmızıdan sonraki en sıcak renk olan turuncu gösterişin ve şatafatın rengidir, fakat kırmızı kadar rahatsız edici değildir.
Turuncu renk metabolizmayı hızlandırır. Canlılık, cesaret ve güven verir. Zihni harekete geçirir. Pankreas, böbrek, dalak sorunları, karaciğer hastalıkları ve mide ülserine karşı faydalıdır. Romatizma şikayetlerini azaltmaya yardımcı olur. Emziren anneler için de faydalıdır.

Turuncu renk, kullanıldığı ortamlara neşe ve canlılık getirir. Bu sebeple, mutfakta, çocuk odalarında ve yemek odasında kullanılabilir. Çalışma odası, dinlenme mekanları ve yatak odası için çok uygun değildir.
Genellikle duvar renklerinde değilde, koltuk takımlarında mobilya tasarımlarında tamamlayıcı renk olarak kullanılır.

Eğer turuncu renk tonlarını ev, iş yeri vb. mekanlarda duvar rengi olarak, ya da web site veya blog tasarımlarında kullanmayı düşünüyorsak turuncu rengin tonlarının isimleri ve de html renk kodları gerekli olacaktır. İşte bu tonların isimlerini ve kodlarını aşağıda sizler için bir araya getirdik.

Turuncu Renk Tonları, İsimleri ve Kodları

#FF4F00 - Enternasyonal turuncu
#FF7F00 - Turuncu
#FF4D00 - Alev kırmızısı
#FF6600 - Alev turuncusu
#FFD700 - Altunî
#FFDB58 - Hardal rengi
#ED9121 - Havuç rengi
#FF7518 - Kabak rengi
#FFBF00 - Kehribar rengi
#FBCEB1 - Kayısı rengi
#E97451 - Kırmızımsı kahverengi
#FFA812 - Koyu mandalina
#FFCC00 - Mandalina rengi
#FBEC5D - Mısır rengi
#FFD800 - Okul otobüsü sarısı
#F4C430 - Safran rengi
#FFE5B4 - Şeftali rengi
#FFCC99 - Şeftali-turuncu
#FADFAD - Şeftali-sarı
#FFA500 - Turuncu (web)
#E49B0F - Turuncumsu sarı
#CC5500 - Yanık turuncu
#DAA520 - Altınımsı
#FFA000 - Donuk turuncu
#FFEFD5 - Papaya Rengi

80
94
4
65
46
8
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum