TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz istifa etti - Muharrem Yılmaz Kimdir?

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz istifa etti - Muharrem Yılmaz Kimdir?
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Yılmaz, SÜTAŞ'la ilgili iddiaların TÜSİAD'a zarar vermemesi için istifa ettiğini kaydetti.

Yılmaz'ın istifası henüz TÜSİAD yönetimine sunmadığı öğrenildi. İstifanın ardından, TÜSİAD yönetiminin olağanüstü toplanması bekleniyor. Muharrem Yılmaz'ın istifasında, patronu olduğu Sütaş fabrikasında yaşandığı iddia edilen "tezek skandalı" haberlerinin etkili olduğu ifade ediliyor.

Bir süredir Havuz Medyası'nın gündeminde olan Yılmaz'ın patronu olduğu Sütaş fabrikası çalışanları eylem yapıyordu. Fabrika işçilerinin  e-devlet şifrelerini alıp sendikaya başvuranları belirleyen fabrika yönetiminin, işçileri teker teker işten çıkarmaya başladığı öne sürülmüş, 15 çalışan işten atılınca Tekgıda-İş Sendikası fabrikada grev kararı almıştı.

İstifasıyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan Yılmaz, şunları söyledi: “Bir Pazar günü, kimsenin olmadığı bir ortamda çevre düzenlemesi yapılıyor. O fotoğrafı lütfen bir gözden geçiriniz. Gübreyi yaymaya çalışan kim var? Sütaş işçileri mi, yoksa başka insanlar mı var? Neyi temizlemeye çalışıyorlar, olanı yaymaya çalışıyorlar. Bunun istismarı için yapıyorlar. Hazırlanmış bir senaryo var. Şov yapmaya çalışıyorlar. Fırsatı bulmuşlar dağıtarak, etrafa yayılmasını sağlayarak, ondan sonra fotoğrafını çekerek istismar yoluna gidildi.

O gün çevre düzenlemesi yapılması gerekiyormuş, yapılmış. Kendi düzeni içinde başka bir işçi yapmış. Üst düzey bir yönetimin haberi olmaz ki böyle bir şeyden. Olabilir mi? Kimsenin haberi olmaz. İstifa tek taraflı bir müessesidir. TÜSİAD Yönetim Kurulu’na gönderdim. Arkadaşlarıma da duyurdum. Yüksek İstişare Konseyi Başkanı’na da duyurdum. Ben buraya gelmeden 15 dakika önce dilekçemi gönderdim."

MUHARREM YILMAZ KİMDİR?

İş dünyasının en faal isimlerinden biri olan Muharrem Yılmaz, 2 Ağustos 1957’de Bursa’da doğdu. Orta öğrenimini Galatasaray Lisesi’nde tamamlayan Muharrem Yılmaz, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. Babası Sadık Yılmaz’ın kurduğu Sütaş’ta üniversitede okurken çalışmaya başladı.

1989’da şirketin genel müdürü oldu. Muharrem Yılmaz, babasının 2005 yılında vefat etmesinin ardından şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlendi. Muharrem Yılmaz, iş dünyası örgütlerinde oldukça faal bir isim.

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.