Tutum nedir nasıl oluşur

Tutum nedir nasıl oluşur
Bir takım insanlar ilgi duydukları parti, marka, takım ve inanç gibi alanlarda olumsuz duygu ve düşünceler duyduklarında aşırı tepkiler verebilirler. İnsanların bu tepkisi aslında bir tutum örneğidir. Peki tutum nedir nasıl oluşur?

Bireylerin çevrelerindeki insanlara ve maddelere karşı sergilemiş oldukları tüm değerlendirmeler tutumdur. Aynı zamanda bireyin tutumları davranışlarının yönlenmesinde büyük etkiye sahiptir. Bireyler tutumları sayesinde duygularını, düşüncelerini, hal ve hareketlerini tutarlı bir şekilde gerçekleştirir.

Tutumlar nasıl oluşur? sorusunun cevabı ise aslında bireylerin çevrelerinde bulunan kişilerdedir. Öyle ki; bireylerin çocuk yaşlarında tutumlarını meydana getirmesinde önce annesi, babası, diğer aile fertleri, akrabaları ve arkadaşları etkili olmaktadır. Çünkü bireyler küçük yaşlarında tam da karakterlerinin oturmaya başladığı dönemlerde çevrelerindeki insanları rol model olarak görürler.

Tutumların oluşması belirli bir süreç aldığı gibi tutumların değişmesi de de tutumların dereceleri ile bağlantılıdır. Bireylerin tutumları ne kadar güçlü ise değişmesi de o kadar zor olacaktır. Özellikle de bireyler üç boyutlu tutumlara sahipler ise bu durumda bireylerin bu tutumlarının değişmesi imkansız denecek kadar zor olmaktadır.

Bireyler tutumlarını çevrelerinde ve sosyal hayatlarına göre şekillendirirler bu nedenle de tutumların meydana gelmesinde yine bireylerin girmiş oldukları sosyal ortamlar da etkilidir. Bu nedenle de bireyler tutumlarını meydana getirirken akıl ve mantık süzgecinden geçirmeli ve aynı zamanda çevrelerindeki insanların fikirlerine de saygı duymayı da öğrenmelidirler.

Etiketler :
1
2
1
2
1
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.