Üç boyutlu yazıcı nedir, ne işe yarar bilgi edininiz

Üç boyutlu yazıcı nedir, ne işe yarar bilgi edininiz
Üç boyutlu yazıcı nedir, ne işe yarar bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

3D baskı veya katkı üretimi, dijital bir dosyadan üç boyutlu katı cisimler yapma işlemidir. 3B basılı bir nesnenin inşa edilmesi, ilave işlemler kullanılarak elde edilir. İlave bir işlemde, nesne imal edilene kadar ardışık malzeme katmanlarını üst üste inşa ederek oluşturulur. Bu katmanların her biri, nihai nesnenin ince dilimlenmiş yatay bir kesiti olarak görülebilir.

3D Printer, Türkçe ifade ile ‘üç boyutlu yazıcı’ olarak biliniyor. 3D Printer teknolojisinin en genel tanımı, dijital tasarımları 3 boyutlu katı nesneler haline getirmeye yarayan bir teknoloji. Geleneksel makine tekniklerinden farklı bir yöntemle çalışan 3D Printerlar, CNC tezgahları gibi nesneyi sadece oyarak veya delerek şekil vermiyor.
3D Printer, dijital bir tasarımı ‘katılımlı süreç’ yani art arda gelen madde katmanlar şeklinde döşeyerek, birbirine peşi sıra ekleyerek meydana getiriyor.

3D yazıcı nerede kullanılır ve ne için kullanılır

  1. Diş hekimliğinde çeşitli alanlarda,
  2. Gözlük,
  3. Mimari ölçekli modeller ve maketler,
  4. Protez,
  5. Film endüstrisi,
  6. Tasarım (lambalar, mobilya vb.),
  7. Paleontolojide fosillerin yeniden inşası,
  8. Arkeolojide antik eserlerin kopyalanması,
  9. Adli patolojide kemiklerin ve vücut parçalarının yeniden yapılandırılması,
  10. Olay yerinden alınan ağır hasarlı delilleri yeniden yapılandırma gibi.

585
570
315
61
74
107
621
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.