Üç esasın, bugünkü Avrupa medeniyetine etkileri neler

Üç esasın, bugünkü Avrupa medeniyetine etkileri neler
Üç esasın, bugünkü Avrupa medeniyetine etkileri neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Batı, üç esas üzerinde temellerini oluşturarak bugününü inşa etmeye başlamıştır. Bunlar; Hristiyanlık, Feodalite ve Rönesans’tır.”
Marc Bloch (Mark Bloh)
Üç esasın, bugünkü Avrupa medeniyetine etkileri neler olabilir?

Cevap: Hristiyanlığı yayma faaliyetleri bugün Dünyanın her yerinde kiliselerin ve Hristiyanların etkin olmasını sağlamıştır. Feodalite yüzünden Avrupa’da soylu sınıfı oluşmuştur. Rönesans ile Aydınlanma Çağı başlamış Sanayi inkılabı ve sömürgeleştirme faaliyetleri hız kazanmıştır.

Bu yazımızı okuyanlar aşağıdaki yazıyıda okudular

Aydınlanma Çağı’nın günümüz bilim dünyasına etkileri nelerdir?

Yeni kıtalar, uygarlıklar, bitkiler, hayvanlar keşfedilmiştir.

Keşiflerle dünyanın yuvarlaklığı anlaşılmış, sonuçta kiliseye ve din adamlarına güven azalmıştır. Böylece Rönesans ve Reform için ortam oluşmuştur.

Yeni ticaret yolları bulundu. İpek ve Baharat yolları önemini kaybetti. Atlas Okyanusu kıyısındaki limanlar önem kazandı.

Avrupalılar yeni keşfettikleri yerlerin zenginliklerini sömürmeye başlamıştır. (Sömürgecilik – Emperyalizm)

Kaynak:Eğitim Sistem

248
6
109
6
209
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.