Uçaksavar nasıl yazılır

Uçaksavar nasıl yazılır
Uçaksavar birleşik mi ayrı mı yazılır doğru yazılışı hangisidir, uçaksavar mı, uçak savar mı hangi yazılışı doğrudur, uçaksavar ne demek bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Uçaksavar makineli tüfek - düşman uçaklarıyla savaşmak için tasarlanmış, dairesel ateşe ve çok yüksek bir açıya sahip bir makineli tüfekdir. Piyade makineli tüfekler genellikle uçaksavar, tank, zırhlı personel taşıyıcı, kazamat ve gemi silahları olarak kullanılır.

(isim, askerlik) Hava hedeflerine karşı kullanılan silahlara verilen genel ad.

Uçaksavar nasıl yazılır

Bu kelimenin “uçaksavar mı yoksa uçak savar mı” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı uçaksavar şeklinde olmalıdır.

✘ uçak savar (yanlış kullanım)
✔ uçaksavar (doğru kullanım)

İlk kelimesi -ar (-er) ile yapılmış, çalar saat örneğine bakalım, çalar sıfattır. Taşınır değer terimi de böyledir. İkinci kelimeleri ad olan ve geniş zaman ekiyle kalıplaşmış bulunan cari gider, ortak gider, genel gider, mutlak değer, nominal değer, toplumsal değer, bağıl değer, uygun değer, hazır değer, eş değer terimlerinde de ilk kelimeler sıfattır. Onun için bunları ayrı yazıyoruz ama bilim çevrelerinde ve basında çıkan makalelerde bu duruma uyulmamaktadır. İyiliksever, uçaksavar, nemölçer örneklerinde ise terimler iki addan (isim) oluştuğu ve son kelime -ar (-er) ile bittiği için bitişik yazılmıştır.

Soru : Hava kuvvetlerine karşı kullanılan silah anlamına gelen kelimenin TDK'ya göre doğru yazılışı hangisidir?

Cevap : Uçaksavar

2
1
2
1
2
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.