Uçan balon üreticisi olsaydınız hangi maddeyi balonlara doldururdunuz

Uçan balon üreticisi olsaydınız hangi maddeyi balonlara doldururdunuz
Uçan balon üreticisi olsaydınız hangi maddeyi balonlara doldururdunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Uçan balon üreticisi olmak için büyük düşünmek gerekir. Büyük düşünen kişiler balon üretebilirler. Uçan balonları üretmek için gaz tedarik etmek gerekir. Bunun için de kimyasal bilgiye ihtiyaç vardır. Kimya alanında bilgili olan kişiler ya da bu kişilerle istişare eden üreticiler uçan balonun içine hangi gazların doldurulacağını bilebilir.

Uçan balon üreticileri, balonun uçabilmesi için havadan hafif gazlarla balonların içini doldururlar. Ben uçan balon üreticisi olsam havadan hafif olan Helyum gazını koyardım. Çünkü Helyum havadan hafiftir. Yoğunluğu çok azdır. Bu nedenle balonun içinde sıkışınca havaya doğru yükselir. Uçan balon helyum gaz basıncı artana kadar uçar ve patlayarak parçaları düşüşe geçer.

4
3
4
2
3
4
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.