Üçüncül ekonomik etkinlikler nelerdir

Üçüncül ekonomik etkinlikler nelerdir
Üçüncül ekonomik etkinlikler nelerdir, üçüncül ekonomik faaliyetler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Üçüncül ekonomik etkinlikler, hizmet söktörünü oluşturmaktadır. Bu sektörde insan ihtiyacına yönelik üretim ya da organizasyonlar yapılır. Hizmetlerin bir kısmı elle tutulacak özellikte değildir: danışmanlık, pazar araştırması ve eğitim hizmetleri gibi. Bir kısım hizmet ürünleri kısa sürede tüketime yöneliktir. Örneğin yiyecek ve içecek satılan yerlerdeki hizmet ürünleri bu türdendir. Hizmet ürünlerinden bir kısmının özelliği, stoklanma özelliğine sahip olmamasıdır. Bu sektörde ürünlerin bazıları doğrudan doğadan elde edilmedikleri gibi, atölye ve fabrikalarda da üretilmez.

Hizmet sekröründeki iş kolları çok fazladır ve bu iş kollarının sayısı sürekli artmaktadır. Turizm, belediye hizmetleri, ticaret, danışmanlık, ulaşım, bankacılık, sağlık ve sigortacılık hizmet sektörünü oluşturan iş kollarının başlıcalarıdır. Gelişmiş ülkelerde üçüncül ekonomik etkinliklerde çalışanların oranı fazladır.

1
1
0
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.