Ufuk Üniversitesi burs ve indirim oranları nedir

Ufuk Üniversitesi burs ve indirim oranları nedir
Ufuk Üniversitesi burs ve indirim oranları nedir, YKS bursu/indirimi, kardeş indirimi, milli sporcu indirimi ve başarı indirimi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

BURS VE İNDİRİM BİLGİLERİ

1- YKS Bursu/indirimi: Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kılavuzunda belirtilen önlisans-lisans yükseköğretim programları içinde burslu ve indirimli kontenjanlarıdır

a) YKS Burslu kontenjanlar: %100 burslu kontenjanlardır. (Programın toplam kontenjanının %15’i oranından az olmamak üzere %100 burslu kontenjan belirlenir.)
b) YKS İndirimli kontenjanlar: %50 ve %25 indirimli kontenjanlardır. (Programın toplam kontenjanı içinde, zorunlu burslunun yanısıra, Ücretlinin dışında, indirimli kontenjanlardan %50 veya %25 indirim şıklarından sadece birine yer verilebilecektir.)

Önlisans ve lisans programlarına yerleşen personel çocukları öğrenim ücreti indirimi: Kurucu Vakfımız personeli ve Üniversitemiz kadrosunda çalışan akademik ve idari personelin çocuklarına, Üniversitemiz önlisans-lisans programlarında kayıtlı olmaları halinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kılavuzundaki ücretli programın öğrenim ücretinin % 50 indirim verilir. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile (%25 veya %50) indirimli programlara yerleşenlere ayrıca verilecek personel çocukları indirimi ile birlikte toplam indirim oranı %75’i geçemez. YKS %75 indirimli veya %100 burslu programlara yerleşenlere ayrıca personel çocukları indirimi verilmez.

Kardeş İndirimi: Önlisans-lisans programlarında öğrenim gören öğrenciden sonra yerleşen diğer kardeşlere %10 oranında indirim yapılır

Engelli İndirimi: %40 ve üzerinde engelli raporu bulunan öğrenciye %10 indirim yapılır.

Milli Sporcu İndirimi: Milli sporculara %20 indirim yapılır.

Birden fazla statüde indirim oranları toplamı %75’i geçemez.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Ufuk Üniversitesi Burs ve İndirim Yönergesinde belirtilen alanlarda son 4 yıl içinde başarılı olduğu belgelendirilen Sporculara %100 öğrenim ücreti bursu verilir.

Detaylara ünviersitemin sitesinden ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.