Ulaşım coğrafyasının inceleme alanları

Ulaşım coğrafyasının inceleme alanları
Ulaşım coğrafyasının inceleme alanları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yollar, tüneller, viyadükler, köprüler, havaalanları ve limanların yapılması, çeşitli araçlarla mal ve hizmetlerin bir yerden başka bir yere iletilmesi ulaşım coğrafyasının inceleme alanlarıdır.

Ulaşım coğrafyası; kara, hava, demir ve deniz yolu ulaşımını inceleyen bilim dalıdır. Ulaşım ve ulaştırma, insanı ve onun ürettiği mal ve hizmetlerin bir sahadan başka bir sahaya taşınması işidir.

Tarihin ilk çağlarından beri ulaşım insanların ana faaliyetlerinin başında gelmiştir. Önceleri evcilleştirdikleri hayvanların sırtında gerçekleştirilen ulaşım faaliyetleri tekerleğin icadıyla hayvanların çektiği araçlara kaymıştır. Zamanla insanlar gerek karada gerek denizde hareket eden bir çok ulaşım aracı geliştirmiştir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.