Ulaşım, ticaret ve turizm faaliyetlerinden hangisi veya hangileri yaşadığınız bölgenin ekonomisinde daha etkindir

Ulaşım, ticaret ve turizm faaliyetlerinden hangisi veya hangileri yaşadığınız bölgenin ekonomisinde daha etkindir
Hizmet sektörü içerisinde en fazla istihdam oranına sahip olan ulaşım, ticaret ve turizm faaliyetlerinden hangisi veya hangileri yaşadığınız bölgenin ekonomisinde daha etkindir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hizmet alanında yer alan ulaşım kapsamında en etkili şehirler olarak İstanbul ilgi çekmektedir. Deniz, hava ve kara ulaşımında ön planda yer alan bir şehir olarak gündeme gelen İstanbul, bu tip hizmet faaliyetlerini maksimum bir biçimde göstermesinde nüfus oldukça önemli bir detay olarak adlandırılmaktadır. Denize olan kıyısının yanı sıra 2 havaalanına sahip olması ve ülkenin her yanından ziyaretçileri de ağırlayabilmesi aşamasında fazlasıyla etkin bir ağa sahip olarak görülebilmekte olan bir şehir olarak ifade edilmektedir.

Ticaret de ön planda yer alan hizmet biçimlerinden bir tanesi olarak ifade edilmektedir. Ticaret de genel olarak ülkemizin en fazla aktif olan noktası olarak Çatalca-Kocaeli Bölgesi içerisinde herhangi bir tesisin en yaygın olduğu görülebildiği için pazarlama ve ticaret faaliyetleri de en etkili biçimde de bu bölgede kendini gösterebilmektedir. Ticaretten kaynaklı olarak üretimin de yaygın olduğu ve fazlasıyla talebin de baş gösterdiği bir bölge içerisinde iş gücü istihdamı da fazlasıyla ön planda yer alabilmektedir.

Turizm konusuna değinmek gerekirse ülkemizin farklı farklı noktaları ön plana çıkabilmektedir. Deniz sezonunda genel olarak Ege ve Akdeniz Bölgeleri öne çıksa da özellikle Antalya ili içerisinde kış başlangıcına kadar bu dönemin uzadığı görülebilmektedir. Kış turizmi için Uludağ, Palandöken ve Kartalkaya önemli ziyaretçi noktaları olarak ön plana çıkmaktadır. Son olarak ülkenin genel olarak her noktası farklı medeniyetlere zaman içerisinde ev sahipliği yaptığından dolayı her noktası tarihi turizm için büyük önem arz edebilecek seviyede de kabul görebilmektedir.

2
2
0
2
1
0
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.