Ulaşım ve iletişimin ekonomik faaliyetlere etkisi

Ulaşım ve iletişimin ekonomik faaliyetlere etkisi
Ulaşım ve iletişimin ekonomik faaliyetlere etkisi hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ulaşım ve iletişim, birçok ekonomik faaliyet arasında köprü görevi görmekte, bütün meslek gruplarının gelişmesine etkide bulunmaktadır. Tarımsal ve hayvansal ürünlerin pazara taşınması ulaşım sayesinde gerçekleşmektedir. Bu ürünlerin pazar alanlarına ulaştırılması üretimin artmasına etkide bulunmakta, böylece tarımın gelişmesini sağlamaktadır.

Sanayinin gelişmesinde ulaşımın etkisi fazladır. Ham maddelerin fabrikaya, fabrikada üretilen ürünlerin pazar alanlarına taşınması ulaşım sayesinde gerçekleşmektedir. Öyle ki bazı sanayi kuruluşlarının kurulacağı yerin seçiminde ulaşım koşulları göz önünde bulundurulmaktadır. Örneğin Samsun’da bakır işletmelerinin kurulmasında ulaşım koşulları göz önünde bulundurulmuştur. Üretimin gelişmesinde ulaşımın yanı sıra iletişimin de önemli bir rolü vardır. İletişim sayesinde dünya genelindeki farklı ürünler tanınmakta, farklı üretim teknikleri öğrenilmektedir. Ayrıca günümüzde ticaretin bir kısmı da Genel Ağ üzerinden yapılmaktadır.

34
34
36
33
33
33
36
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.