Ülkede son dönemlerde ciddi oranda bir nüfus artışı gerçekleşmektedir, böyle bir durumda alınması gereken önlemler sizce neler

Ülkede son dönemlerde ciddi oranda bir nüfus artışı gerçekleşmektedir, böyle bir durumda alınması gereken önlemler sizce neler
Sahip olduğu kaynaklarla belirli miktarda nüfusun ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir ülkede son dönemlerde ciddi oranda bir nüfus artışı gerçekleşmektedir, böyle bir durumda alınması gereken önlemlersizce neler olabilir?

Doğal kaynakları arttırıp yapay kaynak veri yani insanlar tarafından yapılan zehirli gazları kaldırmadan ve sahip olduğu kaynakları yabancı veya başka ülkelerden alarak kaynak beni artırabilir ben böyle buldum.

Elindeki sınırlı kaynakları kullanıp, belli bir takım yatırımlar gerçekleştirmek zorundadırlar. Fakat, doğurganlık oranı ya da nüfus artış hızı yüksek olan diğer bir ifade ile nüfusu hızlı şekilde artan ülkeler yatırımlarının büyükçe bir kısmını nüfuslarına yapmaktadırlar. Nüfusa dayalı şekilde yatırımları azaltarak ülke kalkınmasının artacağı da bariz bilinen politikalar dahilindedir. Nüfusa dayalı olarak yatırımları azaltmanın en önemli tek yolu da daha az insan ile olmaktadır. Ülkeler de bu durumu sağlamak için nüfus artış hızını azaltmak yönünde politikalar gerçekleştirir.

Nüfus artış hızını düşürme politikası uygulamasını hayata geçirmek insanların daha yüksek yaşam standardına ulaşmalarını sağlar ancak ne yazık ki insanların pek çoğu arzuladıkları bu yaşamı yakalayamaz. Dünya’da nüfus artış hızını düşürmeye çalışan ülkelerin en başında Pakistan, Çin, Hindistan, Nijerya, Bangladeş ve Endonezya gibi ülkeler gelmektedir. Bu ülkelerin nüfus artış hızını düşürme politikası içinde tek çocuk uygulaması, fazla çocuk yapmayı engelleyen bir takım yasal düzenlemeler, çocuk sayısı artışına paralel olarak vergi artışı, medya, afiş ve reklamlar ile olumsuz durumları anlatmak.

1
1
1
28
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.